Nyíregyházán tartotta a hétvégén éves gyűlését a Kárpát-medence ifjúságszakmai szervezetei által létrehozott Juventus Soliditas hálózat. A Mustárház szervezésében hét országból érkeztek fiatalok annak érdekében, hogy közösen valósítsanak meg olyan projekteket, amelyek az ifjúság érdekeit szolgálják.
A találkozó első napján az érkezés és üdvözlés után megismerkedtünk Téglásy Kristóf ifjúságügyi főosztályvezetővel, akivel egy kötetlen beszélgetés keretén belül szó került az elmúlt évi pályázatokról és az ifjúsági szervezetek működéséről is.
A rendezvény második napja a polgármesteri hivatal látogatásával kezdődőt, ahol a részvevők találkoztak Jászai Menyhért alpolgármesterrel és egy kötetlen beszélgetés keretein belül elhangzott, hogy mennyire fontos az egész társadalom szempontjából, hogy az ifjúság aktív legyen.

Ezt követően a fiatalok visszamentek a Mustárházba, ahol a delelőt maradék részében előadás formájában hallhattak a MIK, NIT és ISZEF szerepeiről a civil életben Téglásy Kristóf előadásában.
A találkozó harmadik napján sor került 3 új szervezet bemutatkozójára, majd egységes szavazás alapján bekerültek ők is a Juventus Soliditas hálózatába. Ezt követően meghallgathattuk az FLP beszámolókat a GYTIT, CSTIT, SZIK és a IFIX részéről, mindezek és egy kis szünet után sor került a jövő évi pályázati lehetőségekről is (E+, EACEA, NEA) és az EVS programról is hallhatunk egy kis tájékoztatót.
Az utolsó nap pedig megbeszélésre került egy kis marketing és beszéltünk a Juventus Soliditas kiadványáról is, majd a bucsúzás után mindenki elindult haza.        
Különösen fontos a Gyergyó Terület Ifjúsági Tanács számára, hogy partnerkapcsolatokat tudott kialakítani más „határon túli szervezetekkel” és a jövőre nézve közös pályázatok leadásával közelebb hozzuk a magyarokat.

Egy videó beszámolót is meglehet nézni az alábbi linken http://www.nyiregyhaza.hu/egyuttmukodes-az-ifjusagert

 

Portik Gabriella


Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas