A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács három önkéntese tartott kézműves foglakozást a magyarországi Kiskunhalason október 27-31. között, partnerségben a Civilek a Jövőért Alapítvány által szervezett gyerektáborban.
A külkapcsolatoknak és az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért tagszervezetünknek köszönhetően, Portik Gabriella, a GYTIT külkapcsolatokért felelős elnökségi tagja, egy éves Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) keretén belül, már 8 hónapja a Kiskunhalasi Civilek a Jövőért Alapítványnál tevékenykedik. Ennek az együttműködésnek köszönhetően, felkértek bennünket, hogy biztosítsunk számukra, egy a hétre önkénteseket, akik a 7-12 éves gyerek számára kreatív kézműves tevékenységeket tudnak tartani. Erős Ildikó, Erős Levente, valamint Zsidó Károly volt az a három önkéntes, aki tapasztalatuk révén vállalni tudta ezt a feladatot, hiszen munkájuk által az idei év során volt lehetőségük találkozni hasonló tevékenységekkel. Itt szeretnénk köszönetünket kifejezni a Pro Terra Alapítványt vezető Szőcs Zsuzsának is, aki segítette az előkészületeket, és felkészítette az önkénteseket. A tábor során több tevékenységet is folytattak, melyek mindegyikét más-más napon próbálhattak ki a gyerekek. Volt pillangókészítés, pókháló szövés, karácsonyfa készítés, képkeretkészítés valamint könyvjelző varrás is. A táborban résztvevő mintegy 35 gyerekek reggel és délután ugráló várazhattak egy-egy órát, viszont napközben, a tábor nagy részében az önkénteseink és egy helyi önkéntesek által tartott kézműves foglakozásokon vettek részt. A gyerekek fejleszthették finom motorikus készségeiket valamint megtanulhatták a csapatmunka nyújtotta örömöket, és az együtt gondolkodás, közös foglalkozások eredményeit. Emellett a helyi önkéntes energizáló játékokkal, ismerkedő játékokkal, Zsidó Károly pedig egyszerűbb népdalokkal, népi gyerekjátékokkal és moldvai táncokkal tűzdelték a foglalkozásokat, a lankadó hangulat emelése érdekében.
A GYTIT képviselői az egy hetes tábor során, további kapcsolatokat alakított ki a helyi civil szervezetekkel, akikkel a közeljövőben közös rendezvények, programok megszervezését tervezik.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas