A projekt időszaka: 2013. október 1. - 2014 szeptember 30

A projekt helyszíne: Nyíregyháza

A projekt rövid leírása, célja: A „Think globally, act locally” projekt célja, hogy a projekt 12 hónapja alatt az ide érkező önkéntesek  részt vegyenek a helyi, megyei diákönkormányzati (diáktanács, ifjúsági élet) életben, megosszák saját tapasztalataikat a magyar fiatalokkal, ezáltal szélesítsék látókörüket a témában és segítsék őket egy globális kép megismerésében, miközben ők maguk is részt vesznek ebben. Ez által ők maguk és a helyi fiatalok is jobban megismerkednek az aktív állampolgári részvétellel és ezt a gyakorlatban is kipróbálják (gyűlések szervezése, vezetőség választás, képzések, stb.). Mindemellett a helyi fiatalok aktívabb szabadidőeltöltésre sarkallják az önkéntesek, az által, hogy helyi kisebb kulturális eseményeket, fiataloknak szólo képzéseket, kisebb fesztiválokat, workshopokat szerveznek, melyek a non-formális tanulás eszközeivel fejlesztik őket, mint szervezők és kitalálók, illetve a helyi fiatalokat, mint résztvevők. Ez a feladat társul a nyíregyházi plazában lévő ifjúsági iroda vezetésével, koordinálásával.

Keretek:

- szállás: Főiskolai Campus Hotelben egy apartmanjuk lesz, külön szobával, bútorozva, hütővel, saját konyharésszel, wc-vel, fürdővel.

- kajapénzt minden hónapban kapnak 120 euro értékben forintban

- zsebpénzt is kapnak minden hónapban 90 euro értékben forintban

- helyben bérletet kapnak Nyíregyházára

- heti 35 óra munkaidejük lesz, mellette Debrecenben fognak járni a spanyol önkéntes lányunkhoz angolozni

- hazautazásra lesz lehetőségük a projekt során, pl.: november első hetében, december Karácsonynál, stb (ezen költségek viszont őket terhelik)

- a projekt kezdésére az ide utazására és majd a projekt végén a vissza utazására költséget mi fizetjük!!!

 

Érdeklődni lehet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas